Verzorging van weelderige krullen is geen gemakkelijke taak. Wisselende seizoenen, temperaturen, stress, kunnen allemaal invloed hebben op de uitstraling van uw krullend haar. Krullend haar is helemaal niet zo sterk als sommigen wel denken; het is eerder kwetsbaar. Zorg ervoor dat uw kapper vertrouwd is met dit haartype.

Wie krullen heeft kan te maken krijgen met droog, onvoorspelbaar, ongedefinieerde krullen en een doffe haarkleur. Teveel chemische behandelingen, de verkeerde producten en een arme voeding maken het haar moeilijk te hanteren en lusteloos. Rehydratatie wordt op dit moment erg belangrijk.

Elke dag wassen is niet nodig. Dit berooft je haar en hoofdhuid van zijn natuurlijke oliën die het haar gezond houden. Gebruik enkel een shampoo en conditioner die ideaal zijn voor krullend haar. Breng een kleine hoeveelheid shampoo in de palm van je hand, masseer samen en gelijkmatig de hoofdhuid met uw vingertoppen, goed afspoelen met lauwwarm water, maar vermijd heet water omdat dit uw krullen kan uitdrogen. Herhaal alleen als nodig is.

Voordat je begint met wassen, kam eerst een beetje conditioner gelijkmatig over je lokken. Spoel goed af. Deze extra stap zorgt voor extra bescherming en zachtheid voor de shampoo beurt.

Het aanbrengen van conditioner is een van de belangrijkste stappen na het wassen van het haar. Krullend haar is van nature droog en dient daarom gehydrateerd te worden. Na het spoelen van de shampoo uit je haren, breng je een ruime hoeveelheid conditioner aan vanaf het midden van uw haar tot de uiteinden. Breng extra conditioner aan op de uiteinden van het haar, omdat zij het meest droog en poreus zijn. Laat de conditioner 5 tot 10 minuten intrekken. Spoel goed af.

Een keer per week past u best een diep vochtinbrengende behandeling toe om de krullen te versterken, kroes te voorkomen en de gezonde veerkracht van uw haar te behouden.

Hoe borstelt of kamt u nu het best krullend haar?
Een borstel is uitgesloten; die vernietigt de krullen door de lokken uit te rekken. Het best gebruikt u een grove kam, een diffuser of uw vingers om uw krullend haar te stylen.